Pelckmans uitgeverij

De Belastinggids van 800 pagina’s is een jaarlijkse uitgave van Pelckmans Uitgevers en wijzigt voortdurend. Het is een onmisbaar professioneel naslagwerk voor boekhouders en accountants, met duiding bij nieuwe en bestaande fiscale maatregelen. Handige icoontjes wijzen de informatiezoekers de weg en geven bijvoorbeeld aan wat is gewijzigd sinds het voorgaande aanslagjaar. Editie 2021 staat – hoe kan het anders – bol van nieuwe toelichtingen bij de steunmaatregelen door corona. Die icoontjes komen dus bijzonder goed van pas.

Comith ondersteunt Pelckmans Uitgevers met een efficiënte semi-automatische opmaak van deze ruim 800 pagina’s tellende turf. Al jarenlang. Bij de start van iedere nieuwe editie krijgt elk van de redacteurs van Pelckmans de meest recente teksten in RTF-formaat toegestuurd. Daar kunnen ze dan heel makkelijk zelf updates in uitvoeren met een standaard tekstverwerker.

Van zodra ze klaar zijn met hun werk, sturen ze die teksten opnieuw naar ons. Doordat de teksten nog steeds in RTF-formaat zijn opgemaakt, inclusief tabellen en style sheets, kunnen we die direct in InDesign laten inlopen, al moeten we hier en daar nog wel elementen manueel opmaken. Dit semiautomatische proces spaart heel wat tijd en kosten uit, terwijl elk van de betrokken partijen altijd goed het overzicht bewaart.

Stel je voor dat die jaarlijkse updates in pdf zouden moeten gebeuren … Naast de ‘gewone’ Belastinggids brengt Pelckmans nog een pocketeditie uit, ‘Fiscus op zak.

“De redacteurs van Pelckmans kunnen heel makkelijk zelf updates uitvoeren met een standaard tekstverwerker.”