Soudal

creatief concept

Fix ALL®: een campagne die blijft hangen …

Iedereen kent Soudal van hun montagelijm. Maar wat als je maar heel weinig nodig hebt? Fix ALL® Montagetape is de geknipte oplossing. Stukje afsnijden, plakken en klaar. Comith creëerde een conceptvisual en animatie die meteen duidelijk maakt voor wat en wie de tape geschikt is. Daarna volgden een unieke verpakking en campagnemateriaal voor het winkelpunt en sociale media.

Knip. Plak. Klaar.

Fix ALL® Montagetape is zo eenvoudig in het gebruik dat iedereen het kan, ook zonder kluservaring. Ideaal om te lanceren naar een breed doelpubliek, jong, oud, man en vrouw, meer en minder ervaren.
Maar zo'n nieuw product marketen is al een hele klus op zich. Dus riep Soudal de hulp van Comith in om een hapklare conceptvisual te bedenken die het doel van de tape in één oogopslag weergeeft.

Van concept over fotoshoot en design tot communicatiestrategie:
we fiksten het allemaal

Unieke verpakking

Daarna ontwikkelden we een verpakking die uniek is in zijn soort: we plaatsten het product niet op de voorkant van de blister, maar op de achterkant. Zo konden we de alleszeggende visual, de killer application van de tape, vooraan zetten, samen met andere noodzakelijke info-icoontjes. Bovendien valt de blister op die manier extra op in het schap.

We begeleidden Soudal ook in hun communicatiestrategie én de concrete uitwerking van de campagne: wobbler, display en affiche voor in het winkelpunt, en campagnemateriaal voor de sociale media, waaronder een leuk stop-motion-filmpje.

In 18 landen

Kortom: ontzorgen van a tot z. En Soudal kon helemaal zelf beslissen waar die 'z' ligt. Van zodra het campagnemateriaal klaar was voor de Belgische markt, nam de interne studio van Soudal het design over om de lancering van deze toptape uit te rollen in 18 andere landen. Toch nog een beetje doe-het-zelf dus.